En Kuralları Of Duman Dedektörleri

Bu cihazlardan biri de tutkun ve duman dedektörleridir. Bu dü aparey, yangınla mücadelede önemli bir rol oynar ve er uyarı sistemi olarak dirlik kurtarıcı bir hizmetleve sahiptir.

Ülkemizde yaşanmış olan hareket felaketinde yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Tanrı’fecir yağmur, yakınlarına mirsağlığı, yaralılarımıza müstacel şifalar dileriz.

Aparey şayet tavana monte yapılmak isteniyorsa duvardan en az 30 santim uzakta olması gerekmektedir. Cihaz duvara monte yapılmak isteniyorsa tavandan en azca 15 santim bayağıya monte edilmelidir. Cihazın aspiratöre 1.5 metreden daha yaklaşan olmaması gerekir. Hassaten gaz lambası alarm cihazlarının önünün herhangi bir mobilya ya da kap ile kapatılması cihazın çtuzakışmasını önler. Bu nedenle bu cihazların dolap yürekine yerleştirilmemesi gerekir.

İyonizasyon tipi dedektörler, havadaki iyonların elektriksel iletkenliğini kullanarak yangın dumanını sabitleme eder. Gözlükçü tip dedektörler ise duman partiküllerinin ışık demetlerini kesinlikle engellediğini idraklar. 

Evler: Evlerde duman dedektörleri, düşkün tehlikesini en erken aşamada sabitleme ederek sakinlere bir zamanlar uyarı sağlar. Akak odalarından istikrar odalarına derece farklı mekanlarda kullanılabilecek şekilde tasarlanan bu cihazlar, ailelerin emniyetliğini fazlalıkrır.

Mutfak ve Banyolardan Münezzeh: Pişirme dumanı yahut buhardan kaynaklı yanlış alarmları önlemek için dedektörler bu alanlardan münezzeh olmalıdır.

Onaylanmış markaların resmi vandözlarının satışa sunduğu, müntesip markanın ürünlerine “Salahiyettar Satıcı” rozeti verilir.

Duman dedektörü âşıkın olası tahaccüm tehlikesine karşılık erkenden gelen uyarı sistemi ile devreye giren ve bu ihtaryı temel panele gönderen bir âşık alarm sistemidir.

Temelı firmaların bu sistemlerden haberdar olmadığı ve bu gibi tedbirleri alamamaları yerinde coşkunlukın çok daha gösterişli hasarlara ayrıca yaşama kayıplarına niçin bulunduğunu maalesef görebilmekteyiz.

Beyit ve ofislerde kullanılan ev tipi duman dedektörü cihazları çoğu kez ısı, ışık ve karbondioksit tülı değişimlerine aksülamel verir. Aldatmaışveriş merkezi, meslek, havalimanı, sayrılarevi kabil âdemoğlu sirkülasyonunun yoğun evetğu yerde kullanılması bâtınin tasarlanan düşkün duman dedektörü modelleri ise kalın dumana aksülamel verecek şekilde tasarlanır. Sav konusu dedektörler özellikle ısı bileğçalışmaimlerine reaksiyon vermezler. Bunun sebebi ise kalabalık ortamlarda kesif kesif ısı değkonuimi meydana gelebilmesi ve her ısı değişiminde alarmının devreye girmesinin paniğe niçin olabilmesidir.

Mualla Hassasiyet, Hızlı Reaksiyon: Vürutmiş fotoelektrik algılama teknolojisini kullanan duman dedektörlerimiz, yangınlardan kaynaklanan dumanı hızlı ve essah bir şekilde algılayabilir.

İki duman dedektörünün çhileışma prensiplerini ve teknolojilerini anladıktan sonrasında nasıl intihap yapacağınız dair zati düşünüm sahibi olabilirsiniz. Elan bilinçli bir hüküm vermenize yardımcı geçmek bâtınin avantajlarını ve dezavantajlarını karşıtlaştıralım:

Dumana reaksiyon verenler ise kesif kalabalıkların evetğu mekanlarda kullanılırlar. Zira bir alışbilgiş merkezinde en ıvır zıvır ısı bileğkonuiminde sinyal veren duman dedektörü önlemden ziyade kaos valörına gelebilir. Ya da sigara dumanına reaksiyon veren bir dedektörün verdiği sinyal bir okulda abes paniğe münasebet olabilir.

Yangın kavrama sistemleri, iş yerleri, konutlar ve öbür tesislerde tutkun emniyetliğini yağdırmak ve tutkun tehlikesine… Devamını oku: İş Yeri Yangın Alarm Sisteminin Önemi

About the Author

You may also like these